\require{AMSmath} Bewijs de volgende eigenschappen a) tanp-tanq/tanp+tanq=sin(p-q)/sin(p+q)b) (1+cosx)(1+cos2x)/cosxsin2x=cotx/2 Miguel 3de graad ASO - zaterdag 11 oktober 2003 Antwoord a)RL = (sin(p)cos(q)-cos(p)sin(q))/(sin(p)cos(q)+cos(p)sin(q))In teller en noemer delen door cos(p)cos(q) bewijst het gestelde.b)RL=cos(x/2)/sin(x/2)Formule halve hoek:=Ö((1+cos(x))/(1-cos(x)))LLhoeken 2x omzetten met fomule dubbele hoek=2cos2(x)(1+cos(x))/(cos2(x)sin(x))=(1+cos(x))/sin(x)Is nu Ö((1+cos(x))/(1-cos(x)))=(1+cos(x))/sin(x) ??Ja, kwadrateer beide leden:(1+cos(x))/(1-cos(x))=(1+cos(x))2/sin2(x)=sin2(x)=(1-cos(x))(1+cos(x))= sin2(x)=1-cos2(x)QEDKoen Mahieu km zaterdag 11 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
a) tanp-tanq/tanp+tanq=sin(p-q)/sin(p+q)b) (1+cosx)(1+cos2x)/cosxsin2x=cotx/2 Miguel 3de graad ASO - zaterdag 11 oktober 2003
Miguel 3de graad ASO - zaterdag 11 oktober 2003
a)RL = (sin(p)cos(q)-cos(p)sin(q))/(sin(p)cos(q)+cos(p)sin(q))In teller en noemer delen door cos(p)cos(q) bewijst het gestelde.b)RL=cos(x/2)/sin(x/2)Formule halve hoek:=Ö((1+cos(x))/(1-cos(x)))LLhoeken 2x omzetten met fomule dubbele hoek=2cos2(x)(1+cos(x))/(cos2(x)sin(x))=(1+cos(x))/sin(x)Is nu Ö((1+cos(x))/(1-cos(x)))=(1+cos(x))/sin(x) ??Ja, kwadrateer beide leden:(1+cos(x))/(1-cos(x))=(1+cos(x))2/sin2(x)=sin2(x)=(1-cos(x))(1+cos(x))= sin2(x)=1-cos2(x)QEDKoen Mahieu km zaterdag 11 oktober 2003
km zaterdag 11 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq