Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Unitaire ruimte , inproduct

definitie

(x,y) - x,y := sommatie( van i = 1 tot m)[ xi*(toegevoegde van yi)] = y^(+)*x

nu staat daar iets verder een gelijkheid

4x,y= x+y,x+y - x-y,x-y + ix+iy,x+iy -ix-iy,x-iy

en daar kan ik even niet aan uit
kan iemand LL = Rl even uitwerken alstublief ?

alvast hartelijk dank

Ben

Ben
Student universiteit - zaterdag 11 oktober 2003

Antwoord

Laten we voor de duidelijkheid de hermitisch toegevoegde noteren met een exponent H. Volgt dit niet heel eenvoudig uit de definitie die je geeft, meer bepaald het laatste lid?

x+y,x+y
=(x+y)H(x+y)
=(xH+yH)
=xHx + yHy + xHy + yHx

x-y,x-y
=(x-y)H(x-y)
=(xH-yH)(x-y)
=xHx + yHy - xHy - yHx

x+iy,x+iy
=(x+iy)H(x+iy)
=(xH-iyH)(x+iy)
=xHx + yHy + ixHy - iyHx

x-iy,x-iy
=(x-iy)H(x-iy)
=(xH+iyH)(x-iy)
=xHx + yHy - ixHy + iyHx

De bovenstaande termen vermenigvuldigen met de gegeven constanten en optellen geeft dan 4yHx en dat is gelijk aan 4x,y.

cl
dinsdag 14 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq