Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

E-macht

Hallo,

Hoe kan ik 's' uit de volgende berekening halen waarrschijnlijk via een ln maar het gaat niet helmaal zoals ik het wil, help.

A * es*t = U
ik weet niet of het bovenstaande duidelijk is er staat.
A keer e tot de macht s keer t = U

bedankt,

Gerwin

Gerwin
Student hbo - donderdag 9 oktober 2003

Antwoord

Ik ga uit van U=A.est (Dat is hierboven niet duidelijk)
Dus ln(U)=ln(A.est)
Dus ln(U)=ln(A)+ln(est)
Dus ln(U)=ln(A)+st
Dus st=ln(U)-ln(A)=ln(U/A)
Dus s=1/tln(U/A)

hk
donderdag 9 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq