\require{AMSmath} Oplossingen van twee vergelijkingen. Hallo geachte wisfaq, heb de volgende vergelijkingen maar kan er geen goede oplossing voor vinden. z4=-216 en 9z3+6z2+37z=0 gaarne een duidelijke uitleg (stap voor stap) kan het namelijk niet vinden in mijn wiskunde boek. Reinie Student hbo - woensdag 8 oktober 2003 Antwoord De oproep om het duidelijk uit te leggen is overbodig, want we doen niet anders! Schrijf -216 als 216.epi+2kpi Daarmee kun je vast de z-waarden wel vinden. Schrijf de vergelijking als z(9z2 + 6z + 37) = 0 met conclusie z = 0 of 9z2 + 6z + 37 = 0. Pas nu op de tweede vergelijking de abc-formule toe. MBL woensdag 8 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo geachte wisfaq, heb de volgende vergelijkingen maar kan er geen goede oplossing voor vinden. z4=-216 en 9z3+6z2+37z=0 gaarne een duidelijke uitleg (stap voor stap) kan het namelijk niet vinden in mijn wiskunde boek. Reinie Student hbo - woensdag 8 oktober 2003
Reinie Student hbo - woensdag 8 oktober 2003
De oproep om het duidelijk uit te leggen is overbodig, want we doen niet anders! Schrijf -216 als 216.epi+2kpi Daarmee kun je vast de z-waarden wel vinden. Schrijf de vergelijking als z(9z2 + 6z + 37) = 0 met conclusie z = 0 of 9z2 + 6z + 37 = 0. Pas nu op de tweede vergelijking de abc-formule toe. MBL woensdag 8 oktober 2003
MBL woensdag 8 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq