Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer is y=0 ?

y= sin3x + 2cos2x + sin7x (fÇx)

Weer zo een enorm vervelende vraag waar ik niet uitraak.

Stef A
3de graad ASO - dinsdag 7 oktober 2003

Antwoord

Je moet eerst op sin3x en sin7x Simpson toepassen:
sina + sinb = 2·sin(a+b)/2 · cos(a-b)/2
zodat:
0 = 2·sin5x·cos2x + 2cos2x
0 = 2cos2x·(2sin5x + 1)
Û cos2x = 0
of Û 2sin5x + 1 = 0
De rest zal je wel kunnen nu.
Groetjes,

Koen
dinsdag 7 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq