\require{AMSmath} Uitwerken formule Hallo, Ik wou graag vragen waarom de wortel uit [x][/2]+[l][/2]-x=1/2*k ( wortel uit x en l, -x) gelijk is aan [x][/2]+[l][/2]=[k][/2]/4+k*x+[x][/2] Bij voorbaat dank! Renco de Gries Renco Student hbo - maandag 6 oktober 2003 Antwoord Blijkbaar was je vraag om x op te lossen uit de vergelijking Ö(x2+L2) - x = k/2 Breng x naar het andere lid Ö(x2+L2) = k/2 + x Kwadrateer beide leden x2+L2 = (k2/4) + x2 + kx Er blijft over dat x = (L2 - k2/4)/k = L2/k - k/4 cl maandag 6 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik wou graag vragen waarom de wortel uit [x][/2]+[l][/2]-x=1/2*k ( wortel uit x en l, -x) gelijk is aan [x][/2]+[l][/2]=[k][/2]/4+k*x+[x][/2] Bij voorbaat dank! Renco de Gries Renco Student hbo - maandag 6 oktober 2003
Renco Student hbo - maandag 6 oktober 2003
Blijkbaar was je vraag om x op te lossen uit de vergelijking Ö(x2+L2) - x = k/2 Breng x naar het andere lid Ö(x2+L2) = k/2 + x Kwadrateer beide leden x2+L2 = (k2/4) + x2 + kx Er blijft over dat x = (L2 - k2/4)/k = L2/k - k/4 cl maandag 6 oktober 2003
cl maandag 6 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq