Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen omvormen

we moesten na de leerstof over tweedegraadsfuncties formules omvormen, als controle. Nu is er een vergelijking die ik heb omgevormd, maar ik kom iets geheel anders uit dan de oplossing, die overigens alleen maar als controle meegegeven is. De vergelijking: 2Ö(v/u)=v-21, en als extra gegeven was: 9+700c0.
"alle letters stellen strikt positieve reële getallen voor"

Tim
2de graad ASO - maandag 6 oktober 2003

Antwoord

Ondanks je reactie begrijp ik het nog steeds niet helemaal.
Je wilt 2Ö(v/u)=v-21 schrijven als v=..., waarbij v dan uitgedrukt is in u. Op zich kan dat wel...

Het wordt iets als: v=±(2Ö(21u+1)±21u-2)/u

Maar ik snap eigenlijk niet zo goed wat dit dan met tweedegraadsfuncties te maken heeft... en wat die uitdrukking met c er mee te maken heeft.

Kortom: nogal verwarrend allemaal. Misschien kan je reageren op dit antwoord en uitleggen wat je bedoelt?

WvR
zondag 12 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq