Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

ik heb veel geprobeerd maar de volgende twee oefeningen lukken niet kun je mij helpen ik weet niet hoe het moet
1) sin4x+cos4x=sinxcosx (je moet dat met horner oplossen)

2)(1/sin2x)-(1/cos2x) = cot2x +tan2x+cos2x+sin2x-3

dank u voor het helpen!!

HH
Overige TSO-BSO - zondag 5 oktober 2003

Antwoord

1) Misschien ken je de ontbinding:
a4 + b4 = (a2 + Ö2·a·b + b2)·(a2 - Ö2·a·b + b2)
Waarschijnlijk kom je daarmee wel verder.
2) Noem sin(x) = a, en cos(x) = b, waardoor je de vergelijking kunt herleiden tot:
(a2 - b2)2 + a2 - b2 = 0 (met dank aan Chris)
en dat zal dan verder ook wel lukken.
groet,

Anneke
maandag 6 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq