\require{AMSmath} Omvormen tot een som sina+sin2a+sin3a Hier geraak ik ook niet uit. Ik hoop dat jullie me de juiste oplossing kunnen geven. Bedankt. Stef A 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2003 Antwoord Hoi, eerst moet je op sina + sin3a Simpson toepassen: sina + sin3a = 2sin(a+3a)/2·cos(a-3a)/2 = 2·sin2a·cosa We bekomen dus: 2·sin2a·cosa + sin2a sin2a appart zetten geeft: sin2a·(2cosa+1) Koen zondag 5 oktober 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
sina+sin2a+sin3a Hier geraak ik ook niet uit. Ik hoop dat jullie me de juiste oplossing kunnen geven. Bedankt. Stef A 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2003
Stef A 3de graad ASO - zondag 5 oktober 2003
Hoi, eerst moet je op sina + sin3a Simpson toepassen: sina + sin3a = 2sin(a+3a)/2·cos(a-3a)/2 = 2·sin2a·cosa We bekomen dus: 2·sin2a·cosa + sin2a sin2a appart zetten geeft: sin2a·(2cosa+1) Koen zondag 5 oktober 2003
Koen zondag 5 oktober 2003
©2001-2025 WisFaq