\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking tan2x+1=(3-sin2x)tanx ik heb dit als opdracht gekregen en het moet opgelost worden met t-formules ik heb veel geprobeerd maar het lukt mij niet kun je mij helpen aub. ik moet het wel tegen morgen hebben. Dank u HH Overige TSO-BSO - zaterdag 4 oktober 2003 Antwoord Als t = tan(x/2) dan is sin(x) = 2t/(1+t2) cos(x) = (1-t2)/(1+t2) tan(x) = 2t/(1-t2) Substitueer deze in de gevraagde gelijkheid. Hopelijk bekom je een identiteit, anders is er iets foutgelopen... cl zaterdag 4 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
tan2x+1=(3-sin2x)tanx ik heb dit als opdracht gekregen en het moet opgelost worden met t-formules ik heb veel geprobeerd maar het lukt mij niet kun je mij helpen aub. ik moet het wel tegen morgen hebben. Dank u HH Overige TSO-BSO - zaterdag 4 oktober 2003
HH Overige TSO-BSO - zaterdag 4 oktober 2003
Als t = tan(x/2) dan is sin(x) = 2t/(1+t2) cos(x) = (1-t2)/(1+t2) tan(x) = 2t/(1-t2) Substitueer deze in de gevraagde gelijkheid. Hopelijk bekom je een identiteit, anders is er iets foutgelopen... cl zaterdag 4 oktober 2003
cl zaterdag 4 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq