Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking

Wilt u mij eens tonen hoe ik deze vergelijking moet oplossen:
(x2-3x+5)(x2-3x-7)+27=0
bij voorbaat dank!

joris
2de graad ASO - zaterdag 4 oktober 2003

Antwoord

Wat dacht je van:

-haakjes uitwerken
-gelijksoortige termen samennemen
-je krijgt x4-6x3+...=0
-gebruik de regel van Horner (x=1 is een oplossing!)
-en dan nog een keer... met x=-1?
-ontbinden in factoren

WvR
zaterdag 4 oktober 2003

©2001-2025 WisFaq