Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden

hier geraak ik niet uit: geef de eerste en tweede afgeleide van: derdemachtswortel van x^2 maal (6-x)

dorien
3de graad ASO - zaterdag 4 oktober 2003

Antwoord

Hallo,

Gewoon de kettingregel toepassen:
Dus: f(x) = 3Ö(6x²-x³)
f(x) = (6x²-x³)1/3
f'(x) = 1/3·(6x²-x³)-2/3·D[6x²-x³]
D[6x²-x³]= -3x2 + 12x
Dus f'(x) = (-3x2 + 12x)/(3·(6x²-x³))-2/3
Kan jij de 2e afgeleide nu vinden ? Maak er gebruik van:
D[ f(x)/g(x) ] = [f'(x)·g(x)- g'(x)·f(x)]/g²(x)

Groetjes,

Koen
zaterdag 4 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq