\require{AMSmath} Differentiaalvergelijking Hoe komen mensen bij deze DV: d2x/dt2+a2x=0 voor dx/dt(0)=3 en x=4 en a is niet 0 op een standaardformule van: x(t)=Asin(at)+Bcos(at)? Julian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 oktober 2003 Antwoord Neem eens de formule x(t)=A.sin(at)+B.cos(at) x'(t)=a.A.cos(at)-a.B.sin(at) x''(t)=-a2Asin(at)-a2.B.cos(at)=-a2(A.sin(at)+B.cos(at))=-a2.x(t) dus x''(t)+a2.x(t)=0 En dat is een andere schrijfwijze voor d2x/dt2+a2x=0 Zie ook differentiaalvergelijking hk vrijdag 3 oktober 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe komen mensen bij deze DV: d2x/dt2+a2x=0 voor dx/dt(0)=3 en x=4 en a is niet 0 op een standaardformule van: x(t)=Asin(at)+Bcos(at)? Julian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 oktober 2003
Julian Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 oktober 2003
Neem eens de formule x(t)=A.sin(at)+B.cos(at) x'(t)=a.A.cos(at)-a.B.sin(at) x''(t)=-a2Asin(at)-a2.B.cos(at)=-a2(A.sin(at)+B.cos(at))=-a2.x(t) dus x''(t)+a2.x(t)=0 En dat is een andere schrijfwijze voor d2x/dt2+a2x=0 Zie ook differentiaalvergelijking hk vrijdag 3 oktober 2003
hk vrijdag 3 oktober 2003
©2001-2024 WisFaq