Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

we hebben as opdracht als onderstaande oefening gekregen en we moeten het oplossen met homogeen.

2cos4x + sinxcos3x + sin4x=sin2x
ik begin zo te doen
2cos4x + sinxcos3x + sin4x - sin2x (= homogeen van de 4 de graad dus delen door cos4x dan kom je uit
2 + tanx+ tan4x - (sin2x/cos4x) = 0
hoe los je dan verder op
ku je mij is helpn aub;;

hh

hh
3de graad ASO - vrijdag 3 oktober 2003

Antwoord

Je laatste term kun je schrijven als [sin2x/cos2x].[1/cos2x] en dat is dan hetzelfde als tan2x . (1 + tan2x)

Als we voor het gemak schrijven tanx = t, dan heb je nu staan 2 + t + t4 - t2(1 + t2) = 0
Dank zij het wegvallen van de term t4 is het nu oplosbaar.

MBL
vrijdag 3 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq