Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten van cosh (x).

Hallo ,wanneer de cos hyperbolicus (zoiets ?) cosh (x)
gevraagd wordt moet ik zonder berekeningen of R.M. een schets maken en ook de belangrijkste punten bepalen , of er al dan niet V.A. of H.A. is , en hoe de functie reageert in x=0 & wanneer x naar +¥ & -¥ gaat.

Mijn probleem bevindt zich bij het laatste ,in -¥ gaat deze "ook" naar +¥ nu daar knelt het schoentje bij me

algemeen : ch(x)= (ex+e-x) / 2

wanneer je de limiet naar -¥ laat gaan zou ik zeggen dat dit een schijnbaar onbepaalde wordt van 0/2 maar wat dan........
je kan ook onmiddelijk uit de algemene formule afleiden dat de functie 0 , maar heeft dit iets te maken met de limiet??

Als iemand me zou willen helpen met dit grote knelpunt voor me :(.

P.S. dit Forum is zowat de intressantste dat ik al ben tegen gekomen, nog veel bijgeleerd
Groeten Wim

wim
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 2 oktober 2003

Antwoord

Eventjes niet "netjes" opschrijven dan krijg je voor x nadert tot -¥
(e-¥+e--¥)/2=(e-¥+e¥)/2=(0+¥)/2=¥

hk
donderdag 2 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq