Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten en ontbinding

Stel ik heb een 2e graads functie met de nulpunten -3 en 1 en ik weet dat de grafiek door 0,-6 gaat. Nu kan ik x=a(x+3)(x-1) schrijven.Maar hoe kom ik er met behulp van die (0,-6) de formule vinden ?

bedankt,

vriendelijke groet,

Bjorn
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 september 2003

Antwoord

Even een kleine correctie: niet x = ..... maar y = .....
Nu wat je vraag betreft: vul x = 0 in en laat y = -6 worden. Kortom: -6 = a.(0 + 3).(0 - 1) en daar kun jij vast wel de waarde van a uithalen.

MBL
dinsdag 30 september 2003

©2001-2025 WisFaq