\require{AMSmath} Noemer wortelvrij maken Hoe kun je nou de volgende vergelijking verkleinen van:A = 1/((Ö2)+1) naar:A = (Ö2) - 1Ik ben het truckje vergeten.Groetjes,Toine Twan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2003 Antwoord Hoi,Dit truukje noemen we soms: de noemer wortelvrij maken. Je kan vierkantswortels wegwerken door te bedenken dat a2-b2=(a-b).(a+b).In je voorbeeld staat 1+Ö2 in de noemer. Als je nu teller en noemer met 1-Ö2 (of Ö2-1) vermenigvuldigt, dan zie je het zo gebeuren... Groetjes,Johan andros maandag 29 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je nou de volgende vergelijking verkleinen van:A = 1/((Ö2)+1) naar:A = (Ö2) - 1Ik ben het truckje vergeten.Groetjes,Toine Twan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2003
Twan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2003
Hoi,Dit truukje noemen we soms: de noemer wortelvrij maken. Je kan vierkantswortels wegwerken door te bedenken dat a2-b2=(a-b).(a+b).In je voorbeeld staat 1+Ö2 in de noemer. Als je nu teller en noemer met 1-Ö2 (of Ö2-1) vermenigvuldigt, dan zie je het zo gebeuren... Groetjes,Johan andros maandag 29 september 2003
andros maandag 29 september 2003
©2001-2024 WisFaq