Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14656 

Re: De invloed van f(z) = zē op 1 <= |z - 2| <= 2

Ik denk dat ik het nu snap, maar voor de zekerheid.
Stel: 1 = |z + 2 + 2i| = 2 en de invloed van f(z) = z2 daarop.
Is er nu sprake van een 'donut' met binnencirkel 1 en buitencirkel 2 en middelpunt (-2,-2) en een tweede 'donut' met binnencirkel 1 en buitencirkel 4 en ook met middelpunt (-2,-2)?

Godeli
Student hbo - zondag 28 september 2003

Antwoord

Hoi,

Die donut is het gebied waarbinnen je de functie bekijkt. Als |z+2+2i| tussen 1 en 2 moet liggen, is dit een donut met centrum -2-2i en binnen- en buitenstraal respectievelijk 1 en 2. Ik zie niet in hoe je aan een 2de donut komt...

Groetjes,
Johan

andros
maandag 29 september 2003

©2001-2024 WisFaq