Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volume/ oppervlakte bol

het volume van een bol neemt met 20% toe, met hoeveel procent neemt de oppervlakte toe?

ikke
3de graad ASO - zondag 28 september 2003

Antwoord

Het volume wordt dus met 1,2 vermenigvuldigd.
De straal wordt dus met 3Ö1,2=1,2^(1/3) vermenigvuldigd.
De oppervlakte wordt dus met (1,2)^(2/3) vermenigvuldigd.
1,2^(2/3)=1,1292.
De oppervlakte neemt dus toe met (1,1292-1)*100=12,9213%.

hk
zondag 28 september 2003

©2001-2024 WisFaq