\require{AMSmath} Abc formule of niet? Ik wilde jullie vragen of deze vergelijking ook zonder de abc formule op te lossen is:(z-1)(z-2)+(z-1)(z-3)+(z-1)(z-5)=0Alvast bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 september 2003 Antwoord Uitschrijven:3z2-13z+10=0...en dan proberen te ontbinden!Hier zie je (misschien) snel dan z=1 een oplossing is!Dus:z-1/3z2-13z+10\3z-10 3z2-3z ------ -10z+10 -10z+10 ------- 0Dus:(z-1)(3z-10)=0z=1 of z=31/3Dus ja hoor... kan best.Of nog handiger:(z-1)(z-2)+(z-1)(z-3)+(z-1)(z-5)=0(z-1){(z-2)+(z-3)+(z-5)}=0(z-1){3z-10}=0En dan als boven... WvR zondag 28 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wilde jullie vragen of deze vergelijking ook zonder de abc formule op te lossen is:(z-1)(z-2)+(z-1)(z-3)+(z-1)(z-5)=0Alvast bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 september 2003
Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 september 2003
Uitschrijven:3z2-13z+10=0...en dan proberen te ontbinden!Hier zie je (misschien) snel dan z=1 een oplossing is!Dus:z-1/3z2-13z+10\3z-10 3z2-3z ------ -10z+10 -10z+10 ------- 0Dus:(z-1)(3z-10)=0z=1 of z=31/3Dus ja hoor... kan best.Of nog handiger:(z-1)(z-2)+(z-1)(z-3)+(z-1)(z-5)=0(z-1){(z-2)+(z-3)+(z-5)}=0(z-1){3z-10}=0En dan als boven... WvR zondag 28 september 2003
z-1/3z2-13z+10\3z-10 3z2-3z ------ -10z+10 -10z+10 ------- 0
WvR zondag 28 september 2003
©2001-2024 WisFaq