Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk dat leidt tot vierkantsvergelijking

Van een rechthoek is de halve omtrek 35m en de diagonaal 25m. Bereken de lengte en de breede van de rechthoek.
l + b = 35m
Stel lengte = x
Þ breedte = 35 - x
oppervlakte rechthoek = l x b = x . (35 - x)
Hoe kan ik dit vraagstukje verder oplossen?
Wat kan ik doen met het gegevn 'diagonaal'?

ALVAST BEDANKT!!

Anneke
2de graad ASO - zaterdag 27 september 2003

Antwoord

Beste Anneke,
In die diagonaal zit de clou en moet je de stelling van Pythagoras gebruiken: l2+b2=252
Ofwel:
x2+b2=625
Nu de breedte invullen:
x2+(35-x)2=625

Waarschijnlijk kan je nu zelf de vraag wel beantwoorden.

M.v.g.
Peter

PHS
zaterdag 27 september 2003

©2001-2024 WisFaq