\require{AMSmath} Vergelijking met 2 onbekenden Ik heb een probleempje ik heb x+y=4 y+z=5 en x+z=6 Hoe moet ik dit oplossen ik zou het niet weten Arjan Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 september 2003 Antwoord Hallo, Dit is een stelsel met 3 onbekenden. x + y = 4 (1) y + z = 5 (2) x + z = 6 (3) Uit (1) volgt: y = 4 - x Vul dit nu in (2) in zodat: 4 - x + z = 5 z - x = 1 z = 1 + x Vul dit nu nog eens in, maar dan in (3) x + 1 + x = 6 2x = 5 x = 5/2 y = 4 - x = 3/2 z = 1 + x = 7/2 Koen vrijdag 26 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een probleempje ik heb x+y=4 y+z=5 en x+z=6 Hoe moet ik dit oplossen ik zou het niet weten Arjan Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 september 2003
Arjan Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 september 2003
Hallo, Dit is een stelsel met 3 onbekenden. x + y = 4 (1) y + z = 5 (2) x + z = 6 (3) Uit (1) volgt: y = 4 - x Vul dit nu in (2) in zodat: 4 - x + z = 5 z - x = 1 z = 1 + x Vul dit nu nog eens in, maar dan in (3) x + 1 + x = 6 2x = 5 x = 5/2 y = 4 - x = 3/2 z = 1 + x = 7/2 Koen vrijdag 26 september 2003
Koen vrijdag 26 september 2003
©2001-2024 WisFaq