Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuken enz

ik wil weten hoe jullie aan die antwoorden komen van breuken bij - * / +

najeeb
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 september 2003

Antwoord

Beste Najeeb,
Je vraag was een beetje onduidelijk, maar waarschijnlijk bedoelde je het volgende:
a/b-c/d=
a/b+c/d=
a/b·c/d=
a/b/c/d=
De regels zijn als volgt:
a/b-c/d= (ad - cb) / bd
a/b+c/d= (ad + cb) / bd
a/b·c/d= a·c/b·d
a/b/c/d= a·d/b·c

M.v.g.
Peter


PHS
donderdag 25 september 2003

©2001-2025 WisFaq