Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden (deel 2)

Hoe laat je zien dat:

sin6x + cos6x - 2.sin4x - cos4x + sin2x = 0

Liesbe
Iets anders - donderdag 7 februari 2002

Antwoord

Dit is een lastige! Je kunt proberen (sin2x+cos2x-1) buiten haakjes te halen...!? Dat kan wel, maar leuk is het niet...
Misschien dat het met p=sin(x) en q=cos(x) iets makkelijker gaat...
Dus laat zien dat je p6+y6-2·x4-q4+x2 kunt ontbinden als (p2+q2-1)(........)

Zie vraag 252

WvR
donderdag 7 februari 2002

©2001-2024 WisFaq