Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

10 tot de macht -1

ik heb zelf geen wiskunde op school gehad, ben nu een boek aan het bestuderen waarin een rookdichtheid wordt berekend met een zicht van tenminste 10-1 (0 tot de macht - 1)
Kan iemand mij simpel uitleggen hoe dit gaat Bij voorbaat mijn dank

Ronald
Iets anders - donderdag 25 september 2003

Antwoord

Ik neem aan dat hier niet de bedoeling is: nul tot de macht -1, maar 10 tot de macht -1.
Namelijk: a tot de macht -1 betekent: 1 gedeeld door a.
Dus:
10-1 = 1/10 = 0,1

0-1 zou betekenen: 1/0, en misschien weet je nog wel dat delen door nul een probleem geeft.

In het algemeen kun je een macht met een negatieve exponent altijd vertalen in een deling:
a-n = 1/an
groet,

Anneke
donderdag 25 september 2003

©2001-2024 WisFaq