Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3803 

Re: Rekenregels voor machten

Er staat een klein foutje in de 2de alinea: 8+4=32, wat uiteraard 12 moet zijn, typfoutje?

Maarte
2de graad ASO - woensdag 24 september 2003

Antwoord

Inderdaad is wat er staat niet correct, maar dat was nou net de bedoeling. Beginners in de machten denken maar al te snel dat 22 + 23 = 25, hetgeen inderdaad 'goed klinkt'. Maar uitrekenen laat je dan zien dat er dan staat dat 4 + 8 = 32, hetgeen de fout overduidelijk laat zien. Het was dus een anti-voorbeeld, een waarschuwingsvoorbeeld!

MBL
woensdag 24 september 2003

©2001-2024 WisFaq