Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tegels op een vloer

Om mijn living te vloeren heb ik precies 1260 vierkante tegeltjes nodig. Neem ik echter vierkante tegeltjes waarvan de zijde 4cm langer is, heb ik er slechts 875 nodig. Hoe groot waren de oorspronkelijke tegeltjes en hoe groot is de oppervlakte van mijn living?

Ben Va
2de graad ASO - dinsdag 23 september 2003

Antwoord

Hallo,

De vergelijking die moet worden opgelost is:
875(x+4)2=1260x2
Û
875x2+7000x+14000=1260x2
Û
-385x2+7000+14000=0
Deze vergelijking heeft 1 oplossing die voldoet nl 20.
controle:
202·1260=504.000
242·875=504.000

vriendelijke groeten

pl
dinsdag 23 september 2003

©2001-2024 WisFaq