Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen van de tweede graad

Het verschil van twee getallen is 7, hun product 800. Bepaal deze getallen

Ben Va
2de graad ASO - dinsdag 23 september 2003

Antwoord

Hoi,

Die twee getallen noemen we x en y. We weten dat x-y=7 en xy=800. Als we nu y=x-7 schrijven en we stoppen dit in de andere vergelijking, dan krijgen we een mooie 2de-graadsvergelijking die jij als huiswerk mocht oplossen...

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 23 september 2003

©2001-2024 WisFaq