Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14444 

Re: Lijnstuk in een driehoek berekenen.

Er is dus sprake van een gelijkbenige driehoek. Hoek A en Hoek C liggen beide op de grond. Hoek B is dus in mijn belevingswereld de hoek op de top van de driehoek (in de nok van het dak).
Gelijk is gelijk : 2x 50 = 100 180 -/- 100 = 80. Hoek B is dus 80- graden. Als ik een loodlijn neerlaat, dan zou hoek B' dus 40 graden zijn.

Ik heb dus nodig de loodlijn uit hoek B, en kwam toen met veel gegoochel op 13,32 m. Maar is dat goed?

Willem
Iets anders - maandag 22 september 2003

Antwoord

Je blijft tegenstrijdige dingen schrijven. Als hoek A en C aan elkaar gelijk zijn en verschillend van hoek B, hoe kunnen dan AC en BC gelijk zijn aan 1780mm, zoals je beweert in je oorspronkelijke opgave?

Ik zal even gokken wat je bedoelt.

q14528img1.gif

De halve hoek B is dan inderdaad 40°, en de gevraagde x wordt gegeven door.

x = AB.cos(40°) = 1363,5591... mm

cl
maandag 22 september 2003

©2001-2024 WisFaq