\require{AMSmath} Een functie bepalen Gegeven is de functie p(x)=2-3x q(x)=p(3x) bepaal q(x) q(x)=2-3x(3x) q(x)=6x-9x q(x)=-3x Klopt dit? En door welke afbeelding ontstaat q(x) uit p(x)? Ik zit even helemaal vast hier. Kunt u mij een handje helpen? Margri Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 september 2003 Antwoord Als p(x)=2-3x, dan is p(appelmoes) = 2 - 3.appelmoes p(konijnepoot) = 2 - 3.konijnepoot Begrijp je nu hoe je p(3x) en dus ook q(x) kan vinden? Voor het tweede deel van de vraag: het gegeven verband geldt voor alle getallen x, dus ook voor x=y/3 bijvoorbeeld. Vul dat eens in in wat gegeven is en zie wat er gebeurt... Lukt het zo? cl maandag 22 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de functie p(x)=2-3x q(x)=p(3x) bepaal q(x) q(x)=2-3x(3x) q(x)=6x-9x q(x)=-3x Klopt dit? En door welke afbeelding ontstaat q(x) uit p(x)? Ik zit even helemaal vast hier. Kunt u mij een handje helpen? Margri Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 september 2003
Margri Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 september 2003
Als p(x)=2-3x, dan is p(appelmoes) = 2 - 3.appelmoes p(konijnepoot) = 2 - 3.konijnepoot Begrijp je nu hoe je p(3x) en dus ook q(x) kan vinden? Voor het tweede deel van de vraag: het gegeven verband geldt voor alle getallen x, dus ook voor x=y/3 bijvoorbeeld. Vul dat eens in in wat gegeven is en zie wat er gebeurt... Lukt het zo? cl maandag 22 september 2003
cl maandag 22 september 2003
©2001-2024 WisFaq