Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afbeelding en domein

Gegeven is de functie l(x)=Ö1/2x2-x

De functie m onstaat uit l door alle originelen met 3 te verminderen.

Ik kan het in tabellen zetten, maar ik kom er maar niet achter wat het functievoorschrift van m is.

En hoe reken ik het domein van m uit?

Margri
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 september 2003

Antwoord

Hoi,

I bevat koppels (x,I(x)) en m bevat koppels (x-3,I(x)) of (x,I(x+3))=(x,m(x)), dus is m(x)=I(x+3)=Ö((x+3)2/2-(x+3)). Het domein van m(x) vind je waar het stuk onder het wortelteken 0 is. Vanaf hier kan je het zelf verder uitrekenen.

Groetjes,
Johan

andros
maandag 22 september 2003

©2001-2024 WisFaq