Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

Ik heb al gezocht in de vraagarchieven naar antwoord op mn vraag, maar ik vond geen duidelijk antwoord.
Ik wil graag weten wat een Goniometrische vergelijking is, wie hem bedacht heeft, hoe je em oplost, en wat voorbeelden hiervan. Ik hoop dat u (een deel van) mijn vraag kan beantwoorden.
Bij voorbaat dank!

Ivo St
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 februari 2002

Antwoord

Goniometrische vergelijkingen zijn vergelijkingen waarin goniometrische functies voorkomen:
sin x = 0,5
sin x · cos x = 3
Dat soort dingen....
..en wie ze heeft uitgevonden? Dat zoeken we op... (weten we niet).

Oplossen doe je door gebruik te maken van de verschillende goniometrische formules (zie onder) en meestal de waarde van de sinus en cosinus van bekende hoeken. (gebruik eventueel de eenheidscirkel)

Voorbeeld

sin x = 0,5
x= /6 (mod 2) of x=5 /6 (mod 2)

Voorbeeld
sin x · cos x = 3
sin 2x = ½3
2x= /3 (mod 2) of x=2 /3 (mod 2)
x= /6 (mod ) of x= /3 (mod )

..en dat zijn dan de eenvoudige voorbeelden...

Zie ook: vraag.574

Zie goniometrische formules

WvR
woensdag 6 februari 2002

©2001-2025 WisFaq