\require{AMSmath} Bewijs ivm inverse matrix Ik kreeg een gisteren op een overhoring de volgende vraag :Als AÎnxn en BÎnxn én A is regulier, dan is:(A+B) · A-1 ·(A-B) = (A-B)· A-1 · (A+B).Bewijs.Hier kan ik echt niet aan uit, kunt u me helpen?Danku! Jona V 3de graad ASO - zaterdag 20 september 2003 Antwoord linkerlid=(A+B)A-1(A-B) =(AA-1+BA-1)(A-B)=(I+BA-1)(A-B)=A+BA-1A-B+BA-1B=A+B-B-BA-1B=A-BA-1Brechterlid=(A-B)A-1(A+B) =(AA-1-BA-1)(A+B)=(I-BA-1)(A+B)=A-BA-1A+B-BA-1B=A-B+B-BA-1B=A-BA-1Bdus linkerlid=rechterlid cl zondag 21 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kreeg een gisteren op een overhoring de volgende vraag :Als AÎnxn en BÎnxn én A is regulier, dan is:(A+B) · A-1 ·(A-B) = (A-B)· A-1 · (A+B).Bewijs.Hier kan ik echt niet aan uit, kunt u me helpen?Danku! Jona V 3de graad ASO - zaterdag 20 september 2003
Jona V 3de graad ASO - zaterdag 20 september 2003
linkerlid=(A+B)A-1(A-B) =(AA-1+BA-1)(A-B)=(I+BA-1)(A-B)=A+BA-1A-B+BA-1B=A+B-B-BA-1B=A-BA-1Brechterlid=(A-B)A-1(A+B) =(AA-1-BA-1)(A+B)=(I-BA-1)(A+B)=A-BA-1A+B-BA-1B=A-B+B-BA-1B=A-BA-1Bdus linkerlid=rechterlid cl zondag 21 september 2003
cl zondag 21 september 2003
©2001-2024 WisFaq