Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functies

ik zit met een probleem. Ik heb een oefening waar ik niet uitgeraak. Het gaat over goniometrische substituties. Ergens op het einde moet ik dan de integraal van sin2x dx geven (en in een andere sin2x/cosx dx) Kan iemand mij helpen?

Thomas
3de graad ASO - zaterdag 20 september 2003

Antwoord

Tips:

1) cos(2x) = cos2(x)-sin2(x) = 1-2sin2(x)
Zet hiermee nu sin2(x) om en ga verder

2) sin2(x) = 1-cos2(x)
Het enige probleem blijft nu 1/cos(x) en daar gooi je het best de t-formules tegenaan.

cl
zaterdag 20 september 2003

©2001-2025 WisFaq