Algebra Analyse Bewijzen De grafische rekenmachine Discrete wiskunde Fundamenten Meetkunde Oppervlakte en inhoud Rekenen Schoolwiskunde Statistiek en kansrekenen Telproblemen Toegepaste wiskunde Van alles en nog wat
\require{AMSmath}
Programma van de kans
Ik heb het volgende programma geschreven, maar ik krijg er telkens een kans uit van 0.694. En dus niet een getal die bij de 0.5 ligt. Wat is er nu precies fout aan het programma. Deel ik op het eind misschien niet met het juiste getal. Alvast bedankt. :0® Z :0® A :0® U :Disp "DE KANS" :Disp "DAT JE" :Disp "MET TWEE" :Pause :Disp "STENEN" :Disp "EEN DUBBELE" :Disp "ZES GOOIT IN" :Disp "24WORPEN" :Disp "=" :ClrAllLists :For(k,1,500) :For(T,1,24) :randInt(1,6,2)® L1 :sum (L1=6)® A :If (A=2) :Z+1® Z :End :End :Z/500® U :Disp U :Stop
fred
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 september 2003
Antwoord
De regel :randInt(1,6,2)® L1 deugt niet! Want hier zet je twee keer een getal van 1..6 in de lijst L1. Gebruik beter :randInt(1,6,2)+randInt(1,6,2)® L1 en dan kijken hoe vaak er in L1 een 12 voorkomt, toch? Maar eh... was het niet de kans dat je minstens 1x dubbel zes moest gooien? Gezien De theoretische kans op minstens één keer dubbel zes bij 24 worpen . Had je Dobbelstenen simulatie al gezien?
WvR
donderdag 18 september 2003
©2001-2024 WisFaq