\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 14412 Re: Re: Een vierkantsvergelijking oplossen kijk hier loop ik vast : 4x2+12x+9-x2-12=-4x+3 4x2+12x+9-x2-12+4x+3=0 3x2+16x+11=0 stepha 2de graad ASO - donderdag 18 september 2003 Antwoord (x-1)(x+1) = x2-1 dus -(x-1)(x+1) is -x2+1 en niet -x2-1. De vergelijking wordt dan 3x2 + 16x + 13 = 0 en de discriminant daarvan is inderdaad veel leuker :) cl donderdag 18 september 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
kijk hier loop ik vast : 4x2+12x+9-x2-12=-4x+3 4x2+12x+9-x2-12+4x+3=0 3x2+16x+11=0 stepha 2de graad ASO - donderdag 18 september 2003
stepha 2de graad ASO - donderdag 18 september 2003
(x-1)(x+1) = x2-1 dus -(x-1)(x+1) is -x2+1 en niet -x2-1. De vergelijking wordt dan 3x2 + 16x + 13 = 0 en de discriminant daarvan is inderdaad veel leuker :) cl donderdag 18 september 2003
cl donderdag 18 september 2003
©2001-2025 WisFaq