Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Delen met Casio fx-82SX

Naar eigen berekeningen zit er een fout in dit ding 100/49 = dan 2,040816327 ,maar 2/49 = 0,040816326. Dit laatste kan niet, omdat 2/49 = 0,0408163265 is. Waarom heeft men deze niet verbeterd?

Alvast bedankt,

Robert Jan

Robert
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 17 september 2003

Antwoord

Waarom men dat niet heeft verbeterd weet ik niet.
Rekenmachines benaderen de uitkomst van een berekening altijd.
Sommige rekenmachines verbergen de fouten die hierdoor ontstaan door intern met een aantal decimalen meer te rekenen dan op het scherm te zien zijn. Daardoor lijkt het antwoord nauwkeurig. Andere rekenmachines doen dit niet.

Je hebt zelf al ontdekt hoe je om zo'n onnauwkeurigheid soms heen kunt werken.

hk
woensdag 17 september 2003

©2001-2024 WisFaq