\require{AMSmath} Limieten met een log Hoe kan ik het eenvoudigste onderstaande limiet bepalen:lim log(n2) n®¥ ÖnIk heb het met l'hopital geprobeerd, maar ik loop dan een beetje vast. Marijn Student universiteit - maandag 15 september 2003 Antwoord Je bedoelt lim( log(n2)/Ön) n-¥met log = de logaritme met basis 10?We passen de regel van De L'Hospital toe:De afgeleide van de teller= 2/(n·ln(10))De afgeleide van de noemer=1/(2·Ön)de nieuwe breuk= teller/noemer=(4·Ön )/(ln(10)·n)=4/(ln(10)·Ön)de limiet voor n-¥ is nu niet moeilijk meer...Koen Mahieu km maandag 15 september 2003 Re: Limieten met een log ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik het eenvoudigste onderstaande limiet bepalen:lim log(n2) n®¥ ÖnIk heb het met l'hopital geprobeerd, maar ik loop dan een beetje vast. Marijn Student universiteit - maandag 15 september 2003
Marijn Student universiteit - maandag 15 september 2003
Je bedoelt lim( log(n2)/Ön) n-¥met log = de logaritme met basis 10?We passen de regel van De L'Hospital toe:De afgeleide van de teller= 2/(n·ln(10))De afgeleide van de noemer=1/(2·Ön)de nieuwe breuk= teller/noemer=(4·Ön )/(ln(10)·n)=4/(ln(10)·Ön)de limiet voor n-¥ is nu niet moeilijk meer...Koen Mahieu km maandag 15 september 2003
km maandag 15 september 2003
©2001-2025 WisFaq