\require{AMSmath} Lengte van de diagonaal van een vierkant De oppervlakte van een vierkant is 90,25 cm2. Hoe moet je de lengte van een de diagonaal berekenen? (het vierkant kan je beschouwen als een ruit) Marcha 2de graad ASO - zondag 14 september 2003 Antwoord De oppervlakte van een ruit kan je berekenen met de formule: Opp(ruit)=1/2·d1·d2 Hier zijn d1 en d2 de lengten van de diagonalen. Bij een vierkant (dat is ook een ruit!) zijn de diagonalen even lang... we zouden kunnen schrijven: Opp(vierkant)=1/2·d·d of Opp(vierkant)=1/2·d2 Waarbij d de lengte is van de diagonaal. Bij jouw vierkant geldt dan: 1/2·d2=90,25 d2=... d=... ...en je bent er uit! Toch?P.S. Zou je het ook met de stelling van Pythagoras kunnen? WvR zondag 14 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De oppervlakte van een vierkant is 90,25 cm2. Hoe moet je de lengte van een de diagonaal berekenen? (het vierkant kan je beschouwen als een ruit) Marcha 2de graad ASO - zondag 14 september 2003
Marcha 2de graad ASO - zondag 14 september 2003
De oppervlakte van een ruit kan je berekenen met de formule: Opp(ruit)=1/2·d1·d2 Hier zijn d1 en d2 de lengten van de diagonalen. Bij een vierkant (dat is ook een ruit!) zijn de diagonalen even lang... we zouden kunnen schrijven: Opp(vierkant)=1/2·d·d of Opp(vierkant)=1/2·d2 Waarbij d de lengte is van de diagonaal. Bij jouw vierkant geldt dan: 1/2·d2=90,25 d2=... d=... ...en je bent er uit! Toch?P.S. Zou je het ook met de stelling van Pythagoras kunnen? WvR zondag 14 september 2003
WvR zondag 14 september 2003
©2001-2024 WisFaq