Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14264 

Re: Meetkundige betekenis van de cotangens van een hoek

ow sorry... ik bedoelde co(O) = (0,1)
maw, de x-as ligt horizontaal, de rechte u loopt dus ook verticaal en ligt dus bovenop de cirkel...

Antoin
2de graad ASO - zaterdag 13 september 2003

Antwoord

Je bedoelt ongetwijfeld: de rechte u loopt ook HORIZONTAAL...
Dan klopt het inderdaad: de rechte OA heeft dan vergelijking y = tga x
En u: y=1
Snijpunt: y=1, x = 1/tga = cotga
En daar heb je het gevraagde punt!

Christophe.

Christophe
zondag 14 september 2003

©2001-2024 WisFaq