Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rationale functie

Hallo...
ik heb hier een oefening die vraagt om de oppervlakte als functie van een zijde van een veranderlijke rechthoek te geven, als de omtrek 400m is... daarbij moet je uitkomen x(200-x)=f(x), en ik versta eigenlijk echt niet hoe je daaraan zou moeten komen...

Khoop dat jullie me kunnen helpen,
Mathilde

mathil
3de graad ASO - donderdag 11 september 2003

Antwoord

Wanneer je de omtrek (=400) hebt dan is die omtrek 2 maal de lengte + 2 maal de breedte van de rechthoek.
Dus geldt 2L+2B=400 dan weet je dus dat lengte+breedte=200 (L+B=200).
Als je de lengte nou even x noemt dan moet de breedte dus 200-x zijn.
De oppervlakte is dan x(200-x) en die oppervlaktefunctie noemen ze blijkbaar f(x)

That's it

JaDeX

jadex
donderdag 11 september 2003

©2001-2024 WisFaq