\require{AMSmath} Ombouwen van een formule met allemaal omgekeerden Vorm volgende formules om naar de gevraagde letter.1/f = 1/b + 1/v -- vorm de formule om naar vNormaal vind ik dit niet zo moeilijk maar nu het met breuken is weet ik niet goed hoe ik aan v geraak. Lien B 2de graad ASO - woensdag 10 september 2003 Antwoord Beste Lien,We moeten van alle noemers af, dus vermenigvuldigen we alles met f搓暇. Dat geeft bv = fv + bf bv - fv = bf (b - f)v = bf v = bf/(b-f)en daarmee hebben we voor v de formule. FvL woensdag 10 september 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Vorm volgende formules om naar de gevraagde letter.1/f = 1/b + 1/v -- vorm de formule om naar vNormaal vind ik dit niet zo moeilijk maar nu het met breuken is weet ik niet goed hoe ik aan v geraak. Lien B 2de graad ASO - woensdag 10 september 2003
Lien B 2de graad ASO - woensdag 10 september 2003
Beste Lien,We moeten van alle noemers af, dus vermenigvuldigen we alles met f搓暇. Dat geeft bv = fv + bf bv - fv = bf (b - f)v = bf v = bf/(b-f)en daarmee hebben we voor v de formule. FvL woensdag 10 september 2003
FvL woensdag 10 september 2003
©2001-2025 WisFaq