Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14039 

Re: Parallellogram

ik ben eruit hoor, alleen uit nieuwsgierigheid: is er een simpel bewijs dat de hoeken A & D 90 graden zijn?...

dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 7 september 2003

Antwoord

q14041img1.gif
Is er iets simpeler dan uit te gaan van de in de figuur gemarkeerde hoeken waarin de beide horizontale lijnen evenwijdig zijn?
ÐA + ÐD = 180o
en dan (beide kanten vermenigvuldigen met 1/2):
1/2(ÐA + ÐD) = 90o
of
1/2ÐA + 1/2ÐD = 90o

Of is dit niet wat je bedoelt?

dk
zondag 7 september 2003

©2001-2024 WisFaq