Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zijde uitrekenen

Indien je van een rechthoekige driehoek weet dat de lengte van de liggende zijde 45 cm is en de hoek tussen de liggende zijde en de schuine zijde 60 graden is. Hoe bereken je dan de lengte van de staande zijde?

Roderi
Student hbo - zaterdag 6 september 2003

Antwoord

Beste Roderik,
Ik neem aan dat je van cas-sos-toa hebt gehoord:
cas = cosinus = aanliggende rechthoekzijde / schuine zijde
sos = sinus = overstaande rechthoekzijde / schuine zijde
toa = tanges = overstaande rechthoekzijde / aanliggende rechthoekzijde

In jouw geval weet je dus dat de 60° ook de tanges moet zijn en weet je ook de aanliggende rechthoekzijde, vul deze dus in in de formule voor de tanges en dan moet je er denk ik wel verder uitkomen.

Succes.

M.v.g.
PHS

PHS
zaterdag 6 september 2003

©2001-2024 WisFaq