\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 13996 Re: Limiet met sinus naar pi?? Hoi, bedankt voor je snelle antwoord, maar ik snap het nog niet helemaal... x = p/n sin(p/n) / p/n = sin (p/n) * n/p (dit is toch niet hetzelfde als mijn limiet of wel?) = 1 * ¥/p Ik zal het wel verkeerd zien, maar ik snap het dus niet :) Groetjes Joost Joost Student universiteit - donderdag 4 september 2003 Antwoord Hoi, Je wil de limiet van 2r.n.sin(p/n) = 2pr.sin(p/n)/(p/n) = 2pr.sin(x)/(x) met x=p/n. Voor n®¥ zal x®0. En de limiet van sin(x)/x kennen we... Groetjes, Johan andros vrijdag 5 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, bedankt voor je snelle antwoord, maar ik snap het nog niet helemaal... x = p/n sin(p/n) / p/n = sin (p/n) * n/p (dit is toch niet hetzelfde als mijn limiet of wel?) = 1 * ¥/p Ik zal het wel verkeerd zien, maar ik snap het dus niet :) Groetjes Joost Joost Student universiteit - donderdag 4 september 2003
Joost Student universiteit - donderdag 4 september 2003
Hoi, Je wil de limiet van 2r.n.sin(p/n) = 2pr.sin(p/n)/(p/n) = 2pr.sin(x)/(x) met x=p/n. Voor n®¥ zal x®0. En de limiet van sin(x)/x kennen we... Groetjes, Johan andros vrijdag 5 september 2003
andros vrijdag 5 september 2003
©2001-2024 WisFaq