Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenregel voor machten van e??

Geldt wat betreft het getal e dezelfde regel als voor ln. Namelijk de regel dat r ln(s)= ln(s)^r. Dus geldt bijvoorbeeld e^x^1/3 = 1/3 e^x

Peter
Student universiteit België - donderdag 4 september 2003

Antwoord

Beste Peter,

Ten eerste is de regel dat r ln(s) = ln(s^r), een beetje anders dan jij aangeeft.

Als antwoord op je vraag: Nee dat geldt niet met exponenten van e-machten. Ik neem aan dat je bedoelde te vragen of (e^x)^(1/3) hetzelfde is als 1/3 e^x. Of misschien e^(x^1/3) hetzelfde als 1/3 e^x.

Je kunt gewoon controleren door op de rekenmachine een aantal waarden voor x te proberen en te constateren dat de uitkomsten niet gelijk zijn. Je moet erg je best doen om een waarde te vinden waarvoor het wel klopt!!

FvL
donderdag 4 september 2003

©2001-2024 WisFaq