Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

hier weet ik geen raad mee:
x2-5x=0

Je moet wat doen met die 5, moet je die delen, er bij optellen maar als ik heb erbij optel dan blijft de x over...

Anneli
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 september 2003

Antwoord

Beste Annelies,
Je weet misschien wel dat als a·b=0 dat dan of a of b 0 moet zijn, zo ook bij:
x·(x+b) = 0 moet dus x of x+b 0 zijn.
Aan jou nu alleen nog een b vinden (kan ook -b zijn) waarvoor geldt dat
x·(x+b) = x2-5x = 0
Dan moet het wel lukken.

M.v.g.
Peter

PHS
woensdag 3 september 2003

©2001-2024 WisFaq