Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13925 

Re: Extremumprobleem

ik zit erges verkeerd bij mn afgeleide ma ik zie ni waar?!
A'(x)=2((x-R/6)*(-2x)/2Ö(R2-x2)+Ö(R2-x2))
=2((-2x2+(Rx)/3)+2(R2-x2))/(2Ö(R2-x2))
=(-4x2+(Rx)/3+2R2)/Ö(R2-x2)
=0=-4x2+(Rx)/3+2R2

met discriminant denk ik
D=(R/3)2-4*(-4)*(2R2)
=289R2

x=(-R/3-17R)/-8=13/2R
of
x=(-R/3+17R)/-8=25/4R
en da moe 3R/4 uitkomen

nele
3de graad ASO - dinsdag 2 september 2003

Antwoord

De discriminant is fout, D = (R/3)2-4(-4)(2R2) = (289/9)R2

cl
dinsdag 2 september 2003

©2001-2024 WisFaq