Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een cirkel berekenen

Ik ben geen scholier meer maar ik zou graag willen weten wat de omtrek en diameter is van een cirkel van 15 vierkante meter.
en hoe ik dat zelf zou kunnen berekenen

kan iemant mij helpen
b.v.d.

Johan
Iets anders - maandag 1 september 2003

Antwoord

Hallo Johan

De formule voor de oppervlakte van een cirkel is r2p, in woorden: het kwadraat van de straal maal het getal pi. Voor een cirkel met straal 5 geldt dus: opp= 25 x pi = ongeveer 78,54. Het getal pi is 3,14159... Op een rekenmachine zit ook een knop voor dit getal. Als alleen de oppervlakte bekend is moet je dus terug gaan rekenen:
opp/pi=r2. Bij een oppervlakte van 15m2 is r2 dus 15/pi= ong. 4,77m, r is dan Ö4,77 is ong. 2,185m. De diameter is 2 x r = ong 4,37m.
De omtrek van de cirkel is dan 2 x r x pi= ong 13,73m.

Mvg

pl
maandag 1 september 2003

©2001-2025 WisFaq