\require{AMSmath} Exponentiele vergelijking hallo, zouden jullie misschien het volgende sommetje op kunnen lossen? alvast bedankt ex + e-x = 2 bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 augustus 2003 Antwoord Hoi, ex + e-x - 2 = 0 e-x = 1/ex Overal vermenigvulgen met ex: (ex)2 + 1 - 2·ex = 0 Stel ex= t t2 - 2t + 1 = 0 (t-1)2 = 0 t = 1 Dus: ex= 1 x = ln(1) = 0 Som: 1 + 1 = 2 Groet, Koen zondag 31 augustus 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, zouden jullie misschien het volgende sommetje op kunnen lossen? alvast bedankt ex + e-x = 2 bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 augustus 2003
bob Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 31 augustus 2003
Hoi, ex + e-x - 2 = 0 e-x = 1/ex Overal vermenigvulgen met ex: (ex)2 + 1 - 2·ex = 0 Stel ex= t t2 - 2t + 1 = 0 (t-1)2 = 0 t = 1 Dus: ex= 1 x = ln(1) = 0 Som: 1 + 1 = 2 Groet, Koen zondag 31 augustus 2003
Koen zondag 31 augustus 2003
©2001-2024 WisFaq